Rakennus

Kauppatieteilijöiden unelma omasta talosta eli yli 20 vuotta ennen kuin KY-talo valmistui vuonna 1941. Sota oli hidastanut sen rakentamista, mutta lopulta talo saatiin valmiiksi. Pian tämän jälkeen 42 onnellista ylioppilaskunnan jäsentä pääsi muuttamaan uuteen oppilaskotiin. Talossa avattiin myös Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY) omat kerhotilat.

Talohankkeen rahoituksen saaminen oli pitkä prosessi. Matkalla nähtiin monenlaisia varainkeruumenetelmiä, huipennuksena arpajaiset vuonna 1930. Arpajaispalkinnot olivat ilmeisen hyviä: silloisen uutisen mukaan eräälle rautakauppaan murtautuneelle henkilölle olivat kelvanneet saaliiksi vain KY:n arpaliput. Rakennusprojekti ajautui välillä kovaankin vastatuuleen mutta sitkeän ponnistelun ja muutaman onnenkantamoistenkin turvin tavoitteeseen kuitenkin päästiin: nykyisen KY-talon tontin ostosopimus allekirjoitettiin vuonna 1939, jonka jälkeen rakennustyöt polkaistiin käyntiin heti.

Nykyään KY-talon kahdessa alimmassa kerroksessa toimii monipuolinen kattaus erilaisia ruokaravintoloita sekä iltaelämään keskittyneitä toimijoita. Talon ylimmät kerrokset ovat toimistokäytössä ja suojassa esimerkiksi katutason melusta.